0 تا 100 مکان مناسب برای مطالعه 😍

مکان مناسب برای مطالعه ابتدایی ترین و مهمترین مرحله برای شروع یک مطالعه ی پربازده و لذت بخش است. واقعاً…
ویژگی های مکان مطالعه چگونه باشد که کمتر احساس حواسپرتی کنیم؟
برای درس خواندن با کیفیت،اتاق مطالعه بهتر است یا کتابخانه؟
نور و دمای اتاق مطالعه ی من چگونه باشد که بهترین بازدهی را هنگام مطالعه داشته باشیم؟
شاید یکی از مواردی که خیلی زودتر از سال کنکور باید به دانش آموزان آموزش داده شود، این است که بهترین مکان برای مطالعه کجاست؟ چون این موضوع از ابتدا آموزش داده نمی شود، بیشتر دانش آموزان در هنگام مطالعه عادت های اشتباهی را تکرار می کنند. گروهی هنگام مطالعه راه می روند، عده ای کف اتاق دراز می کشند، خیلی از افراد هنگام مطالعه روی مبل لم میدهند،بعضی به دیوارهای استخر تکیه میدهند و تعدادی هم از درخت آویزان می شوند!!!!!
ویژگی های یک مکان مناسب برای مطالعه چگونه باشد که کمتر احساس حواسپرتی کنیم؟
فضایی که در آن مطالعه می کنید بر تمرکز، میزان خستگی و روحیه ی شما تأثیر مستقیم می گذارد. مکان های شلوغ، فضاهایی با رنگ های متنوع و مکانهای که برای سرگرمی و یا استراحت به کار می روند، تمرکز شما را پایین می آورند و علاوه بر این، شما را از درس خواندن خسته می کنند و این باعث می شود که میزان بازدهی شما به شدت کاهش یابد. پس بهتر است همیشه پشت میز مطالعه و در فضایی آرام مطالعه کنید.بهتر است برای مطالعه جای ثابتی را داشته باشید. حتی اگر به کتابخانه می روید، سعی کنید به کتابخانه ی مشخصی بروید و در آنجا هم پشت میز ثابتی بنشینید، تغییر محیط باعث میشود که مقداری از توجه شما به اسباب و وسایل جدید آن محیط جلب شود و گاهی این جلب توجه بیش از اندازه، باعث می شود که شما کار خود را متوقف کنید و به سمت آنها بروید. برای جلوگیری از این اتفاقات بهتر است برای کارهای خود مخصوصاً مطالعه، فضای ثابتی را در نظر بگیرید.
مطالعه در حین حرکت به بینایی شما آسیب می رساند همچنین وقتی که شما هنگام مطالعه کردن باکتاب در دست در اتاق یا در محیطی که در آن مطالعه میکنید راه میروید بیشتر انرژی جسم و ذهن شما برای قدم زدن و حواس جمع بودن به خاطر اینکه زمین نخورید و… تلف میشود و همین مورد باعث میشود بعد از مدت زمان بسیار کوتاهی خستگی زیادی احساس کنید و نیاز به استراحت داشته باشید پس بهتر است انرژی که برای راه رفتن تلف میکنید آن را برای تمرکز کردن روی مطالعه کردن صرف کنید تا نتیجه ی بهتری در مطالعه کردن به دست بیاورید.
این نکته را به یاد داشته باشید شما برای مطالعه ی خود به فضایی آرام و بدون تنش نیاز دارید. سعی کنید با توضیح دادن و متقاعد کردن خانواده ی خود، از آنها بخواهید که این فضا را برای شما فراهم کنند. مرتب نگه داشتن فضای مطالعه و اختصاص زمانی برای نظم دادن به جزوات و کتاب ها در محل مطالعه و همچنین مرتب کردن میز مطالعه از ضرورت های داشتن فضایی مناسب برای مطالعه است. بهتر است در محل مطالعه از انجام کارهای دیگر نظیر صحبت کردن با تلفن، چت کردن، موسیقی گوش دادن، بازی کردن یا چرت زدن پرهیز نمایید و این محل را تنها به لذت بردن از مطالعه اختصاص دهید با این کار ذهن خودتان را شرطی میکنید که در این مکان من فقط باید روی مطالعه تمرکز داشته باشم و برای انجام دادن کارهایی دیگر باید این مکان را ترک کنم و همین مورد باعث میشود به صورت ناخودآگاه وقتی وارد مکان مطالعه میشوید تمرکز بیشتری هنگام مطالعه کردن داشته باشی و تمام فکر و ذهنت فقط برای مطالعه کردن صرف میشود. داشتن مکانی مناسب، ثابت و منظم برای مطالعه نه تنها توجه و قدرت یادگیری شما را افزایش می دهد بلکه انگیزه و حس و حال درس خواندن شما را تقویت می کند. دقت کنید نظافت میز مطالعه ی شما در کاهش خستگی و افزایش انگیزه ی شما برای مطالعه مؤثر خواهد بود.
نکته ی آخر در این قسمت این است که اگر شما هنگام مطالعه مکان دل انگیز و آرام و مرتب نداشته باشید جدا از اینکه روحیه ی شما به شدت هنگام مطالعه افت پیدا میکند حتی میتواند باعث کندخوانی شما شود و برای یک مبحث مطالعاتی بیش از حد وقت بذارید پس یادتان باشد یکی از عامل های مهمی که میتواند سرعت مطالعه ی شما را تحت تأثیر قرار دهد داشتن یک مکان مناسب برای مطالعه است.
برای درس خواندن با کیفیت اتاق مطالعه بهتر است یا کتابخانه؟

برای پاسخ دادن به این سؤال نیمتوانیم یک نسخه ی کامل و دقیق برای همه ی افراد بپیچیم چون بسته به شرایط افراد و محل زندگی هر کس میتواند متفاوت باشد اما ذکر نکات اصلی خالی از لطف نیست.
اگر در منزل شخصی تان شرایط به صورتی هست که میتوانید اتاق مطالعه ی خودتان را داشته باشید که کسی مزاحم شما نشود حتماً از اتاق خانه ی خودتان به جای کتابخانه استفاده کنید چون اتاق هر کسی مختص به خود شخص هست و هر طوری که دلش بخواهد میتواند آن را تغییر دهد و با سلیقه ی خودش یک بهشت رؤیایی برای مطالعه کردن درست کند همچنین میتواند لباس هایی را در خانه بپوشد که برای مطالعه کردن خیلی راحت باشد و علاوه بر این موارد هر وقت بخواهد میتواند مطالعه را متوقف کند و برای استراحت از اتاق مطالعه ی خودش خارج شود و در نهایت هر کتاب و جزوه و وسیله ای که نیاز داشته باشد در اتاق مطالعه اش موجود است و دیگر نگران این نیست که چیزی را فراموش کرده باشد با خودش همراه بیاورد و حتی خستگی رفت و آمد به کتاب خانه را هم نخواهد داشت. غیر از موارد کلی که در بالا بیان شد اگر منزل شما طوری هست که نمیتوانید اتاق مطالعه ی مخصوص خودتان داشته باشید میتوانید از کتاب خانه برای مطالعه کردن استفاده کنید ولی سختی های مربوط به مطالعه کردن در کتابخانه نباید شما را از هدف اصلی که مطالعه ی با کیفیت هست دور کند.
مطالعه کردن در کتابخانه علاوه برسختی ها و معایبی که دارد دارای مزایای مختص به خودش نیز هست.شما میتوانید از افراد مختلفی که غرق در مطالعه کردن هستند انگیزه بگیرید و مثل آن ها مطالعه کنید و از افرادی که میتوانند بهتون کمک کنند در فرصت مناسب از آنها مشورت و کمک بگیرید ولی نباید محیط کتابخانه برای شما به محیطی تبدیل شود که با دوستان خودتان همواره مشغول کارهایی باشید که شما را از مطالعه کردن دور میکند و متأسفانه دانش آموزهای بسیاری از این مورد آسیب جدی در امر تحصیل میبینند.
نور و دمای مناسب اتاق مطالعه ی باید چگونه باشد؟
و در آخر اینکه گرمای زیاد و نور کم باعث خواب آلودگی شما می شوند.در وهله ی اول بهتر است برای مطالعه از نور طبیعی خورشید استفاده کنید یعنی اتاق مطالعه ی شما طوری باشد که نور خورشید راحت بتواند اتاق را روشن کند در غیر این صورت سعی کنید نوری متناسب با نورخورشید را در اتاق خودتان به وجود بیاورید که شما میتوانید این کار را با ترکیب نور زرد و سفید لامپ ها انجام دهید در کل ترکیب نور زرد و سفید برای مطالعه بهتر از نور مهتابی و سفید است. در نهایت میتوانید از چراغ مطالعه هم استفاده کنید، زیرا نور آن متمرکز و استاندارد است و چشم را کمتر خسته می کند.
اگر اتاق مطالعه ی شما گرم یا سرد باشد، انرژی شما برای درس خواندن کم میشود و زودتر احساس خستگی می کنید؛ چرا که بدن شما در حال سوختن انرژی بیشتر برای تعدیل دمای بدن شما است پس حتما دمای اتاق مطالعه را تنظیم کنید نه خیلی خنک باشد که سردتون بشه و نه خیلی گرم که سریع خوابتان بگیرد بهترین دما برای اتاق دمای بین 18 تا 21 درجه ی سانتی گراد است.
عبداله زاده
سیستم آموزشی ایران بسیاری از مهارتهایی که واقعا برای زندگی لازم داریم را به ما هرگز آموزش نداده یا به سطحیترین و دم دستیترین حالت ممکن آموزش دادهاند.امروزه به دلیل انفجار اطلاعات در همه ی زمینه ها مطالعه کردن به یک مهارت تبدیل شده است و ما باید مهارت های مطالعه را کامل و صحیح یاد بگیریم تا بتوانیم هر چیزی را یاد بگیریم و آن را خیلی راحت به ذهن بسپاریم.ما در این مجموعه تلاش میکنیم تمام این مهارت ها را با زبانی ساده توضیح دهیم.
سایر نوشته های عبداله زاده
دیدگاهتان را بنویسید